Size bir telefon kadar yakınız
+90 242 424 82 91
Dil Seçin
tren
FİTOMANGENESSE

Yaprak yüzeyinin genişlemesini teşvik eder, fotosentezi ve döl tutmayı artırır. Mangan noksanlığında genç yapraklarda damarlar arası sararma gözlemlenir, bazı bitkilerin yapraklarında sarı noktalar ve lekeler oluşur. Fotosentez alanı giderek daralır ve noksanlık ilerledikçe bitkide kuru madde birikimi yavaşlar. Bunun sonucunda verim ve kalite önemli ölçüde geriler. Fasulye, soğan, bezelye, salatalık, domates gibi sebzeler; şeker pancarı, patates, pamuk gibi tarla bitkileri ve elma, kiraz, narenciye gibi meyve ağaçları mangan eksikliğine en duyarlı türlerdir.

Garanti Edilen İçerik %W/W
Suda Çözünür Demir (Fe) 3
Suda Çözünür Mangan (Mn) 18
Bitkiler Dozu Uygulama Zamanı
Buğday, arpa, yerfıstığı, soya, mısır,
fasulye, bezelye, çeltik, pamuk
ayçiçeği, şekerpancarı, patates, bağ
Yapraktan
50-100 gr/100 lt su
Ekimden hemen önce her yıl uygulanır.
Yaprak uygulaması bitkide yeterli yaprak
geliştiğinde (erken devrede) uygulanır.
Noksanlık belirtisi görülmeden uygulanmalıdır.
Narenciye Yapraktan
100-200 gr/100 lt su
Baharda yeni sürgünler uygulanır
Gerekiyorsa tekrarlanır. Çiçeklenme döneminde
ve hasattan hemen önce uygulanmaz.
Zeytin Yapraktan
150-100 gr/100 lt su
İlkbaharda uyanma ile birlikte uygulanr.
Gerekiyorsa tekrarlanır. Çiçeklenme döneminde
ve hasattan hemen önce uygulanmaz.
Elma, armut, kayısı, kiraz, şeftali,
erik
Yapraktan
100 gr/100 lt su
Çiçek tomurcukları patlamadan uygulanır.
Hasattan sonra tekrarlanır.
Sebzeler Yapraktan
100 gr/100 lt su
Çiçeklenme başlangıcından hemen sonra
15-20 gün ara ile 2-3 kez yapraktan uygulanır.
Antep Fıstığı, Ceviz Yapraktan
100 gr/100 lt su
Meyve tutumundan sonra

İmalatçı firma tavsiyelerine uyularak kullanıldığında ürünün kalitesini garanti eder. Ancak hatalı kullanım ve karışımdan dolayı doğabilecek olumsuzluklar firmanın garantisi dışındadır. Hatalı kullanım ve depolama şartlarında kaynaklanabilecek sorunlar kullanıcının (toksitide, kalıntılar, etkili olmayış vs.) sorumluluğundadır.